joi, februarie 01, 2007

Urgent! Control la psihiatru

Vrei sa fii "remarcata" la 60 de ani [sau chiar mai mult]? Te plictisesti intr-un apartament cu doua camere si vrei sa iasa un scandal de proportii ca poate-poate daca n-ai aparut la tinerete in ziar, de ce ar fi tarziu acum? Esti satula de viata de provincie si vrei sa simti pe pielea ta actiunea a la James Bond? Nu-i nimic, totul se rezolva.Te duci la politie si-l reclami pe vecinul de sus ca e violent, ca tranteste scaunele care fac un zgomot asurzitor la impactul cu podeaua si peretii si....vai, Doamne, te plangi ca nu mai poti dormi de cate "orori" se-ntampla zi si noapte, aproximativ in acelasi spatiu existential, un microcosmos in care-ti duci viata cu o pensie amarita de pe o zi pe alta. Ti-ai atins scopul, ai jucat un rol cat se poate de veridic pentru d-l politist, esti senila[ca sa nu zic, baba nebuna], cauti conflicte si ti-e necaz ca aia de sus nu vin sa te apostrofeze pentru acuzatia ta. Da' ce curios ca la varsta ta poti avea o imaginatie atat de bogata incat sa spui despre un om care in viata lui n-a omorit o furnicuta ca e "bataus", "agresiv" si ca iti strica somnul un scartait ciudat de pat care dupa tine cu siguranta nu e de la arcuri... Imi si inchipui ca vrei sa-ti inchipui ca isi tine "victimele" intr-o cusca, acest vecin periculos. Neuronii au cam luat-o razna, dar ai putea fi o scenarista de exceptie...Oh, da. Oscaru' pt originalitate. [ acesta este un "tu generic", babuta in cauza neputand sa intre in contact cu digitalul si bloggareala pt ca altfel ar fi zis: "Asta-i mana Necuratului...Sariiiti!"]

Iata cum un vecin la locu' lui, familist si pacifist se trezeste cu o "bomba" de asta si nu stie de la ce i-a "explodat"" tocmai lui, in propria casa...Prea multa liniste si pace strica nu? De ce sa nu schimbam atmosfera si sa ne luam de unu' mai fraier, asa? So fuuun, right?

Nota: Aceasta poveste este reala, intamplata intr-un orasel de provincie in care oamenii aproape ca se mananca de vii de invidie [metaphorically speaking, of course] dar in care nu sunt eu subiectul, slava Domnului.

Niciun comentariu: